Skip to content

HET ZES-STAPPEN-STARTPLAN (BOEK)

Mijn hubbie en ik zeggen vaak tegen elkaar wanneer er iets groots op stapel staat: een olifant eet je ook hapje voor hapje op (met dank aan Ron voor het met ons delen van deze simpele, doch grote levenswijsheid). Het organiseren van een bruiloft kost een hoop creativiteit, inspanning en tijd. Daarom hierbij het ZES-STAPPEN-START-plan om hapje-voor-hapje/stapje-voor-stapje aan de organisatie van je bruiloft te beginnen. Zo kan je snel zien wat je wilt, wat er kan én wat er allemaal geregeld moet worden. Met deze 6 stappen heb je een goede basis om een onvergetelijke bruiloft te organiseren die helemaal bij jou past.

null
www.rawbirdphotos.nl

STAP 1: BRAINSTORMEN

Het woordenboek omschrijft brainstormen als ‘een probleem van alle kanten bespreken’. Nu is een bruiloft over het algemeen geen probleem, maar de organisatie kan soms wel problemen opleveren omdat dit voor de meeste mensen geen dagelijkse bezigheid is. Brainstormen is dé manier om snel duidelijkheid te krijgen over wat jij en je partner als de droombruiloft beschouwen en wat er écht niet moet gebeuren tijdens de grote dag.
______________________________________________________________

STAP 2: DE DAGINDELING MAKEN

Maak een voorlopige dagindeling voor de bruiloft. Houd vooral rekening met dat de indeling van de dag voldoende tijd overlaat om te kunnen genieten van alle onderdelen zonder dat de gasten lange tijden moeten wachten of juist van hot naar her moeten rennen.
______________________________________________________________

STAP 3: HET BUDGET OPSTELLEN

Om te voorkomen dat je tijdens de voorbereiding van de bruiloft voor onplezierige financiële verrassingen komt te staan, is het verstandig om een budget op te stellen. Op deze manier heb je steeds een duidelijk overzicht van wat je te besteden hebt.
null
www.rawbirdphotos.nl
______________________________________________________________

STAP 4: DE GASTENLIJST

De gasten die je uitnodigt voor de bruiloft zijn mede bepalend voor de sfeer. Daarom is het belangrijk om een groep mensen samen te stellen waar jij je prettig bij voelt en waarmee jij de mooiste dag van je leven wilt vieren.
______________________________________________________________

STAP 5: DE TODO-LIJST

Om een duidelijk overzicht te krijgen van wat er allemaal gedaan moet worden, wanneer diverse zaken geregeld moeten worden en wie deze zaken gaat regelen, maak je een TODO-list (heel simpel gezegd: wie regelt wanneer wat). Naarmate de bruiloft dichterbij komt wordt de lijst met te regelen zaken steeds korter, totdat uiteindelijk alles geregeld is en je ontspannen naar de grote dag kan toeleven.
______________________________________________________________

STAP 6: HET TROUWDOSSIER

De laatste stap op weg naar een ontspannen voorbereiding van de bruiloft is het aanleggen van het trouwdossier zodat dat je op ieder moment kunt nakijken welke afspraken er gemaakt zijn, wat er al geregeld is en wat alles kost. 'Dossier' is misschien een heel zwaar woord, maar het is niets anders dan een ordner met agenda of een bestand op je PC. Wen je aan om korte notities te maken van de besproken zaken en bevestig alle gemaakte afspraken schriftelijk. En vergeet niet om om de zoveel tijd zowel een evaluatiemoment te plannen met je partner of andere personen die nauw betrokken zijn bij de organisatie van de bruiloft.

Met het aanleggen van het trouwdossier heb je de laatste stap gezet om een stevige basis te leggen voor een ontspannen organisatie van jouw bruiloft. En de belangrijkste tip: vergeet vooral niet om te genieten tijdens het verorberen van jouw eigen trouw-olifant!

Snoebeltjes,
Pien

Ps. Op www.metliefdevoor.nl. kan je bij 'Gratis en voor niks' een uitgebreide versie van "Het ZES-STAPPEN-START-plan" downloaden vol extra tips en leuke weetjes.
  • Twitter
  • Facebook
  • Print this article!
  • E-mail this story to a friend!

Trackbacks

Geen Trackbacks

Reacties

Geeft reacties weer als Lineair | Samengevoegd

Geen reacties

Reactie toevoegen

Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA

Form options