Skip to content

JOUW BRUILOFT, JOUW STIJL

Tot op de dag af 23 jaar voordat mijn hubbie en ik elkaar het ja-woord gaven was ik aanwezig op de bruiloft van J. en M. Leuk detail was dat ik ‘hem’ al jaren kende uit het mooie Limburg, ‘haar’ ooit ontmoet had tijdens een geweldige kampeervakantie in Zuid-Frankrijk en dat we uiteindelijk gezamenlijk op school terecht kwamen in het midden van het land.
Wat mij na al die jaren nog het meest is bij gebleven was de ongedwongen sfeer van de bruiloft én de jurk van de bruid. Het was de tijd van de lange jurk met sleep, hoepelrok, pofmouwen en strik op de kont. Groot was mijn verbazing toen bleek dat zij een crèmekleurige jurk had uitgezocht die tot op haar enkels kwam. Niks pompeuze rok of sleep, maar pure elegantie en eenvoud. Op de bruiloft bleken ook de sluier en het toen o zo populaire haarstukje niet uitgenodigd te zijn. In plaats daarvan vroeg J. mij of ik wat takjes gipskruid in haar haar wilde steken. Het eindresultaat was verbluffend: stijlvol en helemaal hoe zij was. Ze zag eruit als een plaatje! Dat was het eerste keer dat ik me realiseerde dat het volgen van je eigen stijl het belangrijkste is wat je kunt doen als je gaat trouwen!

undefined

Vreemd genoeg had ik daar voor mezelf moeite mee. Toen ik, begin 2015, op zoek ging naar de ideale outfit, liet ik me in eerste instantie leiden door allerlei meningen die ik dacht (!) dat andere zouden kunnen hebben. Als 40+ bruid kon ik toch niet meer in het wit trouwen?! Een strapless-jurk voor een vrouw met een grote cup-maat is toch geen gezicht?! Een sluier staat toch veel te ‘bruidig’?! Hoge hakken voor een vrouw van 1.80 m. is misschien wat teveel van het goede?!
Ik bestelde dus een halflange, hooggesloten champagne-kleurige jurk, met een bijpassend hoedje met birdcage, maar ergens bleef het aan me knagen dat dit niet precies was wat ik graag wilde. Tot er op een dag (gelukkig!) wat dingen gebeurden die mijn LAA-kantje* ernstig kietelden en ik besloot om precies dat aan te trekken wat ik mooi vond: een kort, wit, kanten, strapless jurkje met daaronder een wijde petticoat, een kort sluiertje en high-heels van 10 cm. Wat voelde ik me mooi op onze grote dag! En wat was het leuk om achteraf te horen dat veel gasten de bruiloft als persoonlijk en authentiek ervaren hadden.

Wat ik duidelijk wil maken is: wees vooral jezelf als je gaat trouwen! Of het nu gaat om wat je aantrekt, op welke locatie je trouwt of om wat er gebeurd tijdens de bruiloft: wanneer je trouw bent aan je eigen stijl zit je lekkerder in je vel. Maak je niet druk over wat andere mensen van je denken en hou je vooral niet bezig met wat andere verwachten. Jij bent jij! Met al je dromen, je talenten en……jouw stijl! Be the best version of yourself...

Geïnspireerd om jouw eigen trouwstijl te ontdekken? Op de website van Met Liefde Voor vindt je bij 'Gratis en voor niks' een uitgebreide versie van 'Jouw Bruiloft, jouw stijl' vol leuke tips en weetjes (www.metliefdevoor.nl)

Snoebeltjes,
Pien

* LAA = Lak Aan Alles

Ps. Met trots kan ik zeggen dat de foto's gemaakt zijn door mijn lieve (schoon)-vader Luc B.
  • Twitter
  • Facebook
  • Print this article!
  • E-mail this story to a friend!

Trackbacks

Geen Trackbacks

Reacties

Geeft reacties weer als Lineair | Samengevoegd

Geen reacties

Reactie toevoegen

Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA

Form options