Skip to content

DREAM BIG!

Dromen…we doen het allemaal!
Het kind dat fantaseert over wonen in een snoephuis (of in mijn geval: een huis van kwarktaart),de jongen die fanatiek iedere wedstrijd van Max Verstappen volgt, de tiener dat stiekem in trouwbladen gluurt op zoek naar die éne droomjurk, de vrouw die rond de feestdagen hoopt op een klein doosje met een ring (én een aanzoek) onder de kerstboom…

null
www.rawbirdphotos.nl

Ongeveer 14 jaar geleden had ik een droom over het uitgeven van een boek over hoe je jouw droombruiloft organiseert. Dit soort boeken waren wel op de markt, maar ik vond ze over het algemeen gedateerd, onvolledig, maar vooral heel erg braaf. Teveel van ‘hoe het hoort’ in plaats van ‘hoe jij het wilt’. En vooral in dat laatste wilde ik verandering brengen. Maanden van fanatiek getik op mijn PC en overleg met mijn lieve vriendin volgden (een vriendin die later getuige was toen ik zelf in het huwelijksbootje stapte).
En toen... toen is mijn droom op de plank beland omdat de omstandigheden niet optimaal waren. Althans, dat heb ik mezelf jaren geprobeerd wijs te maken, want ‘de omstandigheden’ zijn altijd een zeer dankbaar excuus om iets vooral niét te doen. Vele jaren stond ‘het boek’ op mijn Dit-Ga-Ik-Dit-Jaar-Zeker-Doen-lijst en net zoveel keren telde ik op 31 december af naar het volgende jaar in de wetenschap dat ik mijn DGIDJZD-lijst weer niet volledig had afgewerkt.

Nu ben ik niet vies van enige zelfreflectie op zijn tijd dus heb ik na 13 jaar eindelijk voor mezelf toegegeven dat de eigenlijke reden om het boek te laten liggen was dat het zo kwetsbaar voelt om iets waar ik heel mijn ziel en zaligheid in gelegd heb te tonen aan de hele wereld. Wat als er geen uitgever te vinden zou zijn die brood zag in het boek? Dat zou een stevige deuk in mijn schrijvers-ego geweest zijn en het einde van een grote droom. En ik droom zo graag…..
Totdat ik me realiseerde dat ik gewoon lef moet hebben en nu stappen moet ondernemen, in plaats van dat men na mijn extreem heavenly make-over 'Het Trouwboek’ vindt en denkt: waarom heeft ze hier nooit iets mee gedaan?

Nadat in 2015 een grote droom van mij in vervulling is gegaan door te trouwen, heb ik met support van mijn hubbie besloten om ‘Het trouwboek’ af te stoffen en er iets mee te doen. Dus bij deze kondig ik met gepaste trots aan dat je de komende tijd regelmatig een blog kunt verwachten met een korte samenvatting van een hoofdstuk van ‘Het trouwboek’. Het eerste hoofdstuk genaamd 'Het zes-stappen-start-plan' (vol tips over hoe je een begin maakt met het plannen van jouw perfecte bruiloft) is inmiddels online beschikbaar op dit blog onder categorie 'Het trouwboek'
En voor alle zeer gemotiveerde trouwlustigen en bruiloftsorganisatoren, zij die graag het naadje van de kous willen weten en zij die na het lezen van het blog hongerig zijn naar meer details, is er via www.metliefdevoor.nl. bij 'Gratis en voor niks' een uitgebreide versie te downloaden vol extra tips.

Mijn droom is langzamerhand aan het uitkomen. En wat is jouw droom?

Snoebeltjes,
Pien
  • Twitter
  • Facebook
  • Print this article!
  • E-mail this story to a friend!

Trackbacks

Geen Trackbacks

Reacties

Geeft reacties weer als Lineair | Samengevoegd

Geen reacties

Reactie toevoegen

Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA

Form options